Блог им. vyanko Повість "Земля і люди" Глава 5 Сон, той - як насправді, а якщо насправді – то краще вже сон (частина ІІ)


Дочка ледь не відкрила рота від такої несподіваної пропозиції. Бо вона вважала, що її мати справді переймається отим Великим Вулканом у Йєлоустонському природному парку чи тими розломами Сан-Андреаса і що вона дійсно прагнула спасти американців з Каліфорнії…
— Катастрофа може бути чи ні, але ж головне – це наше «раціо», яке є основоположним правилом всього нашого буття. І це вже ти разом зі мною умиєш всіх тих пихатих Рокфелерів чи Ротшильдів разом з отими найрозумнішими «гейтсами», коли відзразу аж на трильон доларів прямого доходу зробиш небувалий бізнес, — розпалилася мати та додала, — це дуже проста арифметика, бо купуєш українські землі за 100 млрд $, а продаєш своїм американським тупакам за 1 трлн 100 млрд$, бо тільки налякані вони будуть готові їх купить за великі гроші. Інші: чи то євреї з Ізраїлю, чи то китайці такої ціни не складуть, а ще й самі захотять ті родючі землі перехопити.
— А чи взагалі їх нам дадуть? – запитала вкрай здивована донька.
— Нічого не буває за просто, — відповіла мати, — треба заставити, але ж не зброєю, бо так повернемося в камінне століття. Лише грошима і мені здавалося, що я для цього багато чого зробила. Бо ти напевно звернула увагу, як я приборкала напередодні свого невдалого обрання, тепер вже екс-президента України, якого я свого часу і поставила при минулому нашому президенті. Отой їх виродок навіть брата свого звідного за гроші продав і це та правда, яка його міцно утримувала у мене на гачку. Це він і досі тягне з мене гроші за те, що й досі на цей рік не зняв мораторій на продаж їх землі нам. Але ж тепер вже він нічого не виконає, бо його вибили з посади для того, щоб з наступного року їх земля не стала нашою.
— Але зажди трохи, бо там напевно живуть якійсь люди і вони можуть за свою землю чинити опір, — припустила сумнів дочка, — та і твого протеже, теж викинули, до речі, як і ти прагнеш вибити свого минулого конкурента.
— Я добре знала, що цей нахабний і повзучий гад – наш президент стане перетягувати все на себе, бо він здогадався, які це величезні гроші. Але ж це тільки наше раціо, а тому, щоб пізнати його справжній сенс, треба розуміти і його кінцевий результат. А він, як і всі інші «чоловіки-папуаси» далі свого носа нічого не бачать, — відповіла мати та додала, — а за тих людей не піклуйся, бо вони самі та добровільно за наші гроші свою долю визначатимуть. Навіть на Манхетенні вже є український квартал, а в Америці вирує — українська мафія. До речі це вона мені за гроші злила компромат на свого жадюгу-екс-президента.
— Але ж як ти прагнеш позбутися свого головного конкурента – нашого президента, який спустився навіть до твоїх образ, чого на мій погляд не можна пропускати повз вуха, — спитала молода і тепер вже господиня будинку та пройшлася просторою залою.
— Попускати йому ніхто і не збирається, але зараз важливо відволікти його увагу, — промовила мати, помовчала і підвелася, щоби розім’яти затерплі м’язи ніг, та додала, — на тебе доньку! Бо є головна над ним перевага – твоя молодість і з цим він ніяк не впорається. А ти спокійно назвеш його старим йолопом і тобі всі повірять, бо так і є, і так дійсно виглядає з твого боку.
— Мамо, мені майже все зрозуміло, — майже спокійно сприйняла новину дочка, а потім запитала, — то скажи, що зробити, щоб той старий пеньок не ліз до нашого грандіозного раціо?
— Я дещо вже зробила і на моє прохання журналістка с телеканалу СNN вже колись на початку опублікувала в мережі заклик до державного перевороту, щодо позбавлення від влади новобраної адміністрації і самого цього президента та обрання на виборах замість нього тебе, але без прізвища та ім’я. Ось це повідомлення, — повідомила мати та додала дочці з кишені своєї твідової жакетки клаптик паперу з повідомленням з мережі Інтернет.
«Все просто: 1. Імпічмент зразу президента і віцика 2. Конституційна криза 3. Організація позачергових виборів 4. Будь хто проти. 5. Молода президентша», — там було надруковано.
— Я про нього чула і тоді воно збурило суспільство, але потім забулося, бо не розігріли його в інтернет-мережі. Але мені і зараз інколи друзі телефонують і питають коли і чи це дійсно буде? – підтвердила свою обізнаність дочка.
— Добре, що тоді та стаття у «Mediait» та тисячі інших сайтів схвально відгукнулися на заклик, щоб возвести тебе на посаду Президента Америки. А зараз настає час, щоби твоя компанія стала більш успішною і національний комітет Демократичної партії обов’язково підтримав тебе з метою перемогти на чергових президентських виборах. Я вже зараз мала там розмову і мої аргументи обов’язково будуть враховані, як тільки сам президент розбереться зі своїм конкурентним фаворитом від демократів, який вже сам вимазався по самі вуха, — попередила мати доньку, — але ж з цієї хвилини ти сама собі більше не належиш.
— Розумію, — погодилася з мамою донька, — і добре, що вщухла ота істерика навколо того начебто випадкового повідомлення. А зараз треба щоби сама партія запросила мене, а я б ще трохи повагалася, бо не хотіла б лише тобі перейти цей шлях.
— Все так і хай цей «старий дід» — президент б’ється з кандидатом-потопельником та «розпалює» через нашого нестійкого тата нашу «ворожнечу», а ми на людях станемо дуже стриманими і навіть показово холодними між собою. Але вже тут твоя резиденція, а там наш с батьком маєток і дорога відчинена поза будь які очі, — доказала мати і пішла до дверей, рукою попереджаючи доньку, що її не треба проводжати…
Відірвавши очі від екрану монітора, Голова Комітету захисту землі України не зразу збагнув чи то «сон», який йому примарився після знайомства з інсайдерською закритою інформациєю, яка йому надійшла з більш-менш надійних джерел. Бо не випадково ж сучасного американського президента демократи підозрюють у різних зв’язках і особливо з Кремлем, а його стіни від голосового резонансу теж можуть дійсно багато чого «виказати». Але ж голова згадав, що і в новинах та статтях американської та світової преси дійсно тоді лунали пропозиції на адресу Челсі Клінтон. А може після провалу фаворита-кандидата і колишнього віце-президента Байдена саме вона і стане справжньою конкуренткою Трампа з урахуванням навіть того, що вона справжня «свіжа кров» в Демократичній партії США. У гонці за головування в партії тільки вона з урахуванням ваги матері може випередити всіх інших кандидатів. Саме ця молода риторика дає можливість прибічникам Челсі Клінтон отримати перевагу та розпочати реформи у Демократичній партії, щоб запобігти невдалим стратегіям, які призвели минулого разу до перемоги Трампа.
Тому всі посилання Трампа на те, що «стару дістали з нафталіну», зайві, бо в бій на Трампа йде молода і дуже енергійна, але все та ж сама родина методистів Клінтон, яку йому старцю вже не подолати. І його дуже недолуга поведінка по відношенню до Хіларі Клінтон – це саме той спотикач, який переслідував Трампа все його перше президентство. На цій хвилі негативної інформації в бік старої Клінтон молода майбутня кандидатка вже ковтнула свіжого повітря в свої легені та перспективу її майбутнього президентства.
«Та якщо президентські вибори відбулися за участю Челсі Клінтон, то Трамп би точно б їх програв, бо як співають на Україні: «А ти старий дідуган – ти зігнувся, як дуга, А я молоденька – гуляти раденька!», — подумав голова Комітету і зрозумів, що то були не стільки його роздуми, а скільки підтверджена в ЗМІ інформація.
Аж ось і вже оглядач з Observer натякає, що компанія розпочинається і молода Челсі Клинтон починає протидіяти Трампу, а Федеральна агенція з новин додає, що прибічники Челсі Клінтон знову активно використовують промахи Трампа, щоб поновити заклики до демократів до її президентства.
«Зараз – це головне питання», — зазначили вони в інтерв’ю і послалися на перемовини в демократичній партії самої старої Клінтон.
— «Якщо б, то був такий собі «сон», то його б преса не підтвердила б. Але здається що це і насправді так — то краще б то був справжній сон», — вимовив сам собі вголос голова та знову замислився, вдивляючись у мапу України, яка лежала у нього на столі.

0 комментариев

Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.